top of page

HENNA BROWS (INCL; BROW MAPPING + EPILATIE)

WAT ZIJN HENNA BROWS?

Bij henna brows wordt een henna 'stempel' op je wenkbrauw gezet. De stempel op de huid blijft tot 2 weken en de wenkbrauwhaartjes zijn maar liefst 6 weken gekleurd. Er wordt een browmpapping  gedaan waarbij de meest optimale vorm van wenkbrauwen uitgetekend wordt, daarbij rekening houdende met jouw gezicht en wensen. Daarnaast worden de wenkbrauwen geëpileerd.

 De kleur wordt van de henna in samenspraak gekozen of beslist door uw schoonheidsspecialiste als u dat wenst. 

Er wordt steeds minimum 48u op voorhand een allergietest gedaan waarbij een stipje henna achter het oor wordt aangebracht. Indien u 48u later geen reactie krijgt kan er een henna behandeling uitgevoerd worden.

 

Prijs €50

MEER INFO

HOE IS BROW HENNA ANDERS VAN GEWONE WENKBRAUWVERF?

Een van de belangrijkste verschillen zijn de chemische componenten in henna versus gewone wenkbrauwverf. Het percentage PPD (het bestanddeel in de meeste kleurstoffen om het pigment te versterken en blijvende resultaten te geven) is heel anders. Henna brows zitten in een potje en hebben een poederformule. Normale wenkbrauwverf komt vaak in een tube en heeft een beetje een pasta-formule. Ook gewone kleurstof gebruikt een peroxide-oxidant om de kleur te activeren. Voor Brow Henna wordt er een Color Developer gebruikt om de juiste consistentie te creëren.

Belangrijke opmerking: Mooie wenkbrauwen hebben is leuk, maar graag zorgen we ervoor dat het op een veilige manier gebeurt. Daarom doen wij altijd minimaal 48 uur voor de behandeling een allergietest om er zeker van te zijn dat u niet allergisch bent voor de PPD in de henna.

Een van de grootste verschillen is echter de stempel. Het verven van wenkbrauwen kleurt alleen de haartjes, terwijl henna zowel het haar en de huid onder de wenkbrauwen kleurt. Dit voordeel van verven buiten het oppervlak zorgt voor vollere wenkbrauwen en de mogelijkheid om vorm te geven, symmetrie te creëren en dunnere wenkbrauwen een voller uiterlijk te geven. Het resultaat is symmetrische en goed gedefinieerde wenkbrauwen.

HOE WERKEN HENNA-BROWS?

De wenkbrauwartist kijkt eerst naar je wenkbrauwen om te kijken of ze geschikt zijn voor Henna Brows, een écht vettige huid is niet ideaal aangezien de stempel heel snel zal vervagen. Vervolgens kijkt de brow artist welke wenkbrauwvorm en -dikte het beste bij jouw gezicht past. Er wordt een browmapping gedaan en de wenkbrauwen worden geëpileerd. De huid wordt eerst grondig gereinigd en de wenkbrauwen worden gescrubd om dode huidcellen te verwijderen. De vorm van de wenkbrauwen wordt afgelijnd met een brow paste. Na de voorbereidingen kan de behandeling beginnen.


Vervolgens wordt de henna op de wenkbrauwen aangebracht door deze met een borstel in de huid te drukken om een ​​"stempelachtig" tattoo-effect te creëren. De henna moet ongeveer 20min in de huid trekken en het proces is voltooid!

BIJ WELKE TYPE WENKBRAUWEN WERKT HENNA HET BESTE?

Haartype heeft een grote invloed op het langdurige henna resultaat. Het meest ideale wenkbrauwtype is de wenkbrauw die al een goede vorm heeft met slechts enkele schaarse gebieden die moeten worden bijgevuld. Dit bespaart 's ochtends veel tijd in plaats van elke dag je wenkbrauwen te doen.

Een droge huid is altijd veel beter dan een vette als het gaat om henna, want hoe vetter het huidtype, hoe moeilijker het is voor de henna om te pakken. Als een cliënt een droge huid heeft, is de kans kleiner dat de henna net zo snel van de huid vervaagt als een vette huid. Ook wenkbrauwen met fijne haartjes zijn super geschikt voor henna.

WELKE HENNA-KLEUREN ZIJN ER?

Onze henna bevat 6 verschillende tinten, waaronder blond, lichtbruin, kastanjebruin, middenbruin, donkerbruin en zwart. De Henna-kleurstof kan worden gemengd om nog meer verschillende kleuren te creëren.

De kleuren Blond en Lichtbruin worden vaak toegepast bij klanten met een lichte huidskleur. De kleuren Medium Brown en Dark Brown worden vaak toegepast op mediterrane huiden. De Black wordt meestal gebruikt op donkere huiden of om te mengen met andere kleuren. Het kastanjebruin is een kleur die vooral een warme gloed geeft. Dit kan mooi worden aangebracht op roodharigen of worden gemengd met andere hennakleuren om ze warmer te maken.

HOE LANG DUURT HET?

Hoe lang de henna blijft zitten verschilt van persoon tot persoon op basis van huidtype, wat voor levensstijl iemand heeft en wat voor gezichtsproducten iemand gebruikt. Voor iemand die veel zwemt, in de sauna zit, of veel contact heeft met water in het gezicht, zal de henna waarschijnlijk niet lang op de huid blijven zitten. Als je veel gezichtsproducten op oliebasis gebruikt, zal de henna-afdruk op de huid eerder verdwijnen. Dit geldt ook voor mensen met een vette huid. Hoe vetter de huid, hoe sneller de henna de huid verlaat.

Bij mensen met een droge huid of normale huid blijft de henna vaak langer zitten dan bij een vette huid. De reden hiervoor is dat een droge huid de hennakleurstof beter opneemt in de huid. Dit zorgt voor een betere afdruk op de huid. Hoe lang henna op de huid blijft kunnen we je niet precies vertellen, aangezien dit van persoon tot persoon verschilt. Henna blijft tot 6 weken op het haar zitten en tot 2 weken op de huid.

VERANDERT DE HENNA-KLEUR?

De eenmaal aangebrachte hennakleur zal niet veranderen in een andere kleur. Vaak zijn de Henna Brows de eerste dag wat donkerder. Dit zal de komende dagen minder worden. Om de vraag zo gemakkelijk mogelijk te beantwoorden, kan de kleur alleen lichter worden maar zal niet veranderen in kleurtint. Let wel op met het gebruik van zelbruiners voor je afspraak want dit kan het resultaat van de behandeling wel beïnvloeden

VOOR WIE IS HENNA NIET GESCHIKT?

Er zijn altijd contra-indicaties voor henna. We raden af ​​om Henna Brows te doen als je zwanger bent, borstvoeding geeft of IVF ondergaat. En gebruik natuurlijk geen henna als je allergisch bent of een gevoelige huid hebt.


bottom of page